Čokoládovo - rýžový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 185 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 23 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 7.3 mg
 - Draslík 79.7 mg
 - Vláknina 2450 mg
 - Vitamín A 2450 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 210C.
 - 
                                2
Ve vroucí vodě blanšírujeme rýži asi 3minuty. Poté ji necháme okapat a vložíme do zapékací mísy.
 - 
                                3
V kastrolu přivedem k varu mléko, 60g cukru, špetku soli a podélně rozříznutý vanilkový lusk. Mléko nalijeme na rýži a dáme na 25minut do trouby. Hotovou rýži z formy vyjmeme, vanilkový lusk odstraníme a necháme vychladnout.
 - 
                                4
Teplotu snížíme na 150C.
 - 
                                5
Zbytek cukru necháme při nízké teplotě zkaramelizovat se 6 lžícemi vody. Karamel nalijeme do dortové formy a pokryjeme jim dno i stěny.
 - 
                                6
Čokodádu nalámeme na kousky, rozpustíme ve vodní lázni a smícháme s rýží. Směs nalijeme do formy, tu postavíme do zapékací mísy s vodou a vložíme do trouby na 15minut.
 - 
                                7
Hotový koláč necháme vychladnout a poté dáme ještě na 3-5hodin do lednice.
 - 
                                8
Vyjmeme z formy a podáváme.