Zlaté rizoto s kuřecími kousky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1027 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 2061 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 86.7 mg
 - Draslík 841.1 mg
 - Vláknina 10622.5 mg
 - Vitamín A 10622.5 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.4 mg
 - Vitamín E 5.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Olej a máslo rozpálíme v pekáči a zlehka osmažíme kuřecí maso, papriku a pórek do zlatova. Přidáme rýži a za stálého míchání 2-3 minuty prohříváme. Vmícháme šafrán, dochutíme pepřem a solí. Směs podlijeme částí vývaru, kastrol přikryjeme pokličkou a pokrm za občasného zamíchání podusíme zvolna zhruba 20 minut. Podléváme kuřecím vývarem. Rýže musí být měkká, nesmí se však slepovat. Rizoto také nesmí být příliš vysušené — podle potřeby můžeme přilít kuřecí vývar.
 - 
                                2
Na závěr do pokrmu vmícháme okapané kukuřičné klásky, arašídy, parmezán, případně přisolíme a připepříme. Rizoto podáváme horké jako lehký oběd nebo večeři.