Thajský rýžový nákyp s čerstvým mangem a kokosovým mlékem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 224 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 67 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 168.7 mg
 - Vláknina 4700 mg
 - Vitamín A 4700 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.4 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Klihovitou rýži několikrát propláchneme studenou vodou, nasypeme do mísy, zalijeme vodou a necháme namáčet do druhého dne. Poté znovu scedíme a rozprostřeme do gázou vyloženého pařáčku. Zakryjeme, vložíme do vodní lázně a na mírném ohni vaříme v páře cca 20 minut doměkka.
 - 
                                2
Z povrchu hladiny kokosového mléka sebereme 3 lžíce husté smetany a odložíme. Zbytek vlijeme do hrnce, přisypeme cukr a sůl a za stálého míchání zahříváme do rozpuštění cukru. Přivedeme k varu, odstavíme, přelijeme do misky a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Hotovou rýži přesypeme do větší mísy, přelijeme kokosovým mlékem, promícháme a necháme odstát 10–15 minut.
 - 
                                4
Mezitím oloupeme mango, odstraníme pecku a dužinu nakrájíme na plátky.
 - 
                                5
Rýžový nákyp rozdělíme na talíře, doplníme plátky manga, zakápneme připravenou odloženou smetanou, dozdobíme proužky limetkové kůry a podáváme.