Rizoto s mořskými plody a brokolicí
Suroviny
- 225 g Rýže loupaná
 - 225 g Žampiony - sterilované
 - 225 g Brokolice
 - 400 g Mořské plody mix
 - 500 ml Vývar zeleninový
 - 250 ml Víno bílé
 - 6 ks Cibule
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 519 kcal
 - Sacharidy 79 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 856 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 79 g
 - Cholesterol 2.3 mg
 - Draslík 777.4 mg
 - Vláknina 16980.2 mg
 - Vitamín A 16980.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 86.9 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájenou cibuli osmažíme v hrnci, přidáme mrkev, papriku a česnek. Přidáme rýži a smažíme minutu, aby se zrnka obalila olejem.
 - 
                                2
V hrnci přivedeme vývar k varu, přidáme ke směsi rýže spolu se žampiony a vínem. Přivedeme za stálého míchání k varu a 15 minut vaříme bez pokličky, dokud se nevstřebá tekutina.
 - 
                                3
Promícháváme, přidáme 200ml vývaru a bez pokličky vaříme 15 minut za stálého míchání do vstřebání tekutiny.
 - 
                                4
Přidáme mořské plody a zbylý vývar a mícháme, dokud není rýže hotová.
 - 
                                5
3 minuty vaříme brokolici, slijeme a promícháme s petrželí a rizotem a opepříme.