Hráškové rizoto s parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 157 g
 - Sodík 869 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 71 g
 - Cholesterol 17.7 mg
 - Draslík 543 mg
 - Vláknina 14954.8 mg
 - Vitamín A 14954.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět nasekanou šalotku a česnek. Přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev, hrášek a vše krátce osmahneme.
 - 
                                2
Potom vmícháme propláchnutou rýži, zalijeme vínem a zvolna přiléváme ohřátý vývar. Dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Rizoto posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme lístky meduňky.