Rýžová kaše s mandlemi a višněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 36.5 mg
 - Draslík 95.1 mg
 - Vláknina 3073.3 mg
 - Vitamín A 3073.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 55.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži nejprve propereme ve vodě a necháme okapat. Mléko s máslem a podélně rozříznutým vanilkovým luskem přivedeme k varu. Přisypeme rýži a vaříme při nízké teplotě, dokud rýže nezměkne, cca 40minut. Odstavíme, opatrně přimícháme mandle a cukr a necháme vychladnout. Mezitím ze smetany ušleháme šlehačku, vmícháme zlehka do rýže a odložíme na chladné místo.
 - 
                                2
Višně necháme okapat, šťávu povaříme při nízké teplotě tak, aby zhoustla, poté přidáme sherry.
 - 
                                3
Na vychlazenou rýžovou kaši rozložíme višně, polijeme šťávou a podáváme.