Treska v rýžovém obalu
Suroviny
- 125 g Rýže neloupaná (Natural)
 - 600 g Filé z aljašské tresky
 - 75 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 500 ml Voda pitná
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Pórek
 - 1 ks Petržel - nať
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Pažitka
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 187 g
 - Sodík 316 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 88.9 mg
 - Draslík 352.7 mg
 - Vláknina 12661.8 mg
 - Vitamín A 12661.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.3 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži uvaříme podle návodu. Filé omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Porce vložíme do máslem vymaštěné zapékací mísy.
 - 
                                2
Očištěnou papriku nakrájíme na nudličky, pórek na kolečka a mrkev nastrouháme. Zeleninu osmahneme na lžíci rozehřátého másla, vmícháme uvařenou rýži, nastrouhaný sýr a nasekanou pažitku. Podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Polovinou rýžové hmoty potřeme porce filé a zapečeme v troubě (asi 30 minut). Podáváme se zbylou rýží a každou porci ozdobíme snítkou petrželky.