Rýžový salát s lilky a ovčím sýrem
Suroviny
- 100 g Hrášek mražený
 - 150 g Rýže neloupaná (Natural)
 - 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 500 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Lilek
 - 1 ks Pórek
 - 2 ks Rajčata
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 - 9 polévková lžíce Olej olivový
 - 3 polévková lžíce Ocet vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 580 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 251 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 739.3 mg
 - Vláknina 19719.8 mg
 - Vitamín A 19719.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.8 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě, scedíme a zchladíme studenou vodou.
 - 
                                2
Omyté lilky nakrájíme na kostičky, mírně osolíme a po 10 minutách omyjeme a osušíme. Podusíme je na 2 lžících oleje 6-8 minut.
 - 
                                3
Mražený hrášek asi 2 minuty povaříme, ovčí sýr rozdrobíme, omytá rajčata nakrájíme na kostičky a očištěný pórek nakrájíme na kolečka.
 - 
                                4
Ze zbylého oleje, vinného octa a hořčice ušleháme zálivku, osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Všechny přísady promícháme a salát ihned podáváme.