Rýžový koláč se zeleninou
Suroviny
- 300 g Krůtí prsa
 - 500 g Rýže neloupaná (Natural)
 - 200 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 150 g Zakysaná smetana
 - 1000 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Rajčata
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1173 kcal
 - Sacharidy 122 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 1531 mg
 - Bílkoviny 64 g
 - Uhlovodany 121 g
 - Cholesterol 368.9 mg
 - Draslík 1466.3 mg
 - Vláknina 23930.8 mg
 - Vitamín A 23930.8 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 63.3 mg
 - Vitamín E 4.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou cibuli a očištěné papriky nakrájíme na kostičky a opečeme na lžíci rozehřátého oleje. Přisypeme rýži a mícháme, až zesklovatí. Podlijeme vývarem a dusíme asi 25 minut.
 - 
                                2
Omyté krůtí maso nakrájíme na kostičky a opečeme na zbylém oleji. Osolíme, opepříme, okořeníme mletou paprikou.
 - 
                                3
Vejce rozmícháme se zakysanou smetanou a polovinou nastrouhaného sýra. Vmícháme spolu s masem do rýže.
 - 
                                4
Směs naplníme do kulaté formy vymazané máslem, obložíme omytými, na plátky nakrájenými rajčaty, posypeme zbylým sýrem.
 - 
                                5
Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 20 minut. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.