Rýžový pikantní salát
Suroviny
- 425 g Kompot ananasový
 - 300 g Rýže neloupaná (Natural)
 - 125 g Ředkvička
 - 125 g Fazolové klíčky
 - 90 g Arašídy
 - 2 kávová lžička Med včelí
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 6 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Paprika červená
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 - 2 polévková lžíce Máslo arašídové
 - 1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 - 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 599 kcal
 - Sacharidy 95 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 247 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 95 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 749.5 mg
 - Vláknina 20879.9 mg
 - Vitamín A 20879.9 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.9 mg
 - Vitamín E 4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce dáme rýži a zalijeme vodou, pod pokličkou vaříme 30 minut. Nasekáme jarní cibulky, červenou papriku zbavíme semínek a nasekáme, na plátky nakrájíme ředkvičky.
 - 
                                2
Do misky dáme arašídové máslo, světlou sójovou omáčku, podzemnicový olej, vinný ocet, mleté chilli, med, česnekovou sůl, pepř a šleháme, až se vše spojí.
 - 
                                3
Rýži necháme okapat a dáme do zapékací mísy. Zálivku prohřejeme a vmícháme ji do rýže. Do směsi vmícháme konzervované kousky ananasu, jarní cibulky, fazolové klíčky, papriku a arašídy.
 - 
                                4
Hroký rýžový salát přemístíme na servírovací mísu a obložíme plátky ředkviček.
 - 
                                5
Ihned podáváme.