Rizoto na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2098 kcal
 - Sacharidy 275 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 90518 mg
 - Bílkoviny 109 g
 - Uhlovodany 275 g
 - Cholesterol 77.5 mg
 - Draslík 2760.1 mg
 - Vláknina 23860 mg
 - Vitamín A 23860 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.7 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Boby spaříme, zbavíme slupky a položíme stranou. Česnek pečeme v troubě na 200 stupňů Celsia zabalený v alobalu a pokapaný olejem asi 45 minut. Poté odstraníme slupky a položíme stranou.
 - 
                                2
Do hrnce s olejem vložíme osm plátků šunky, cibuli pokrájenou na kostičky. Poté, co zesklovatí, přidáme rýži a za dvě nebo tři minuty vlijeme ještě víno a vmícháme zapečený česnek. Pak po šálcích přiléváme bujon a neustále mícháme. Poté, co rýže nabobtná, přidáme máslo, parmezán a boby, za tři minuty vše odstavíme, okořeníme a zamícháme. Můžeme podávat.