Rizoto s mušlemi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rýže loupaná
  • 1 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 dl Víno bílé
  • 1 kg Mušle slávky
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 653 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1210 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 70 mg
  • Draslík 977.5 mg
  • Vláknina 7376.8 mg
  • Vitamín A 7376.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušle pořádně očistíme, vložíme do hrnce a při mírné teplotě zahříváme tak dlouho, až se otevřou. Během té doby několikrát hrncem zatřeseme.

  • 2

    Mezitím v druhém hrnci na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli.

  • 3

    Z otevřených mušlí vybereme maso, přidáme k cibuli, vmícháme rajčatový protlak, drobně nasekaný česnek, dobře promytou rýži, zamícháme a krátce osmažíme.

  • 4

    Pak zalijeme 2 dl bílého vína a vodou tak, aby všechny suroviny byly pod hladinou.

  • 5

    Zakryjeme pokličkou a vaříme do doby, než bude rýže měkká. Pokud je potřeba, můžeme dolít trošku vody.

  • 6

    Hotové rizoto osolíme a opepříme podle chuti až nakonec.

  • 7

    Podáváme posypané strouhaným sýrem a drobně pokrájenou petrželkou.

Komentáře k receptu