Rizoto s mořskými mušlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 555 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1420 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 64 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 825.4 mg
 - Vláknina 16937.5 mg
 - Vitamín A 16937.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme mušle ve studené vodě, dáme do mísy, zalijeme osolenou studenou vodou. Ve vařící vodě spaříme rajčata a nahrubo nasekáme. Petrželku nasekáme.
 - 
                                2
Mušle scedíme, dáme do pánve se stroužkem česneku, polovinou nasekané petrželky, nasekanými rajčaty a papričkou. 10 minut dusíme. Vyjmeme z pánve, dáme stranou několik celých mušlí a ostatní párátkem vytáhneme z ulit. Dáme do tekutiny, v níž se vařily, a odložíme vše stranou.
 - 
                                3
Uvedeme do varu rybí vývar. Oloupeme cibuli, jemně nasekáme, dáme do pánve s olejem. Zlehka osmažíme, aby nezhnědla, přisypeme rýži a za častého míchání 1-2 minuty smažíme.
 - 
                                4
Přilijeme bílé víno a necháme vyvařit. Postupně přiléváme vařící rybí vývar a při střední teplotě rýži za občasného zamíchání 15-18 minut vaříme. Ke konci vaření přidáme mušle bez skořápek i s tekutinou, ve které se vařily, a petrželku. Hotové rizoto přendáme na servírovací mísu, ozdobíme mušlemi ve skořápce a podáváme.