Rizoto s uzeným lososem a špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 535 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 892 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 45.8 mg
 - Draslík 1113 mg
 - Vláknina 9102.5 mg
 - Vitamín A 9102.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.4 mg
 - Vitamín E 3.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špenát nahrubo nakrájíme, cibuli a česnek rozkrájíme na kostičky.
 - 
                                2
V hrnci zahřejeme 40 g másla a necháme na něm zesklovatět cibuli a česnek. Poté přidáme rýži a chvíli dusíme.
 - 
                                3
Přilijeme bílé víno a přidáme špenát. Postupně za stálého míchání přiléváme horký zeleninový vývar a vaříme asi 25 minut. Rýže musí být měkká, ale pevná.
 - 
                                4
Jemně nasekáme zelený pepř a vmícháme jej do rýže. Podle chuti osolíme a přidáme vločky másla.
 - 
                                5
Nakrájíme na kousky uzeného lososa a též jej vmícháme do rýže. Před podáváním necháme rizoto ještě 3 minuty dojít.