Skopové rizoto s rajčaty a paprikou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 529 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 578 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 30 mg
 - Draslík 161.8 mg
 - Vláknina 6125 mg
 - Vitamín A 6125 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Skopové maso odblaníme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky, cibuli nadrobno, papriky bez jádřinců na nudličky, rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky, sýr nastrouháme.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě. Jakmile se šťáva vysmahne, přisypeme papriky s rajčaty, okořeníme mletým zázvorem a dusíme. Podle potřeby mírně podlijeme vodou. Když je maso měkké, přimícháme dušenou rýži, nakládaný hrášek a prohřejeme.
 - 
                                3
Naběračkou tvoříme na talířích kopečky, které sypeme strouhaným sýrem.