Španělské rizoto s mořskými plody (paella)
Suroviny
- 350 g Kuřecí prsa
 - 500 g Rýže loupaná
 - 60 g Petržel - nať
 - 250 g Sépie
 - 250 g Mušle srdcovky
 - 180 g Hrášek mražený
 - 0.5 kávová lžička Šafrán
 - 1 ks Cibule
 - 12 ks Garnát obecný
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika červená
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 l Vývar drůbeží
 - 0.09 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 690 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 768 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 76 g
 - Cholesterol 88.1 mg
 - Draslík 603.3 mg
 - Vláknina 7071.5 mg
 - Vitamín A 7071.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šafránové pestíky v misce pokapeme 2 lžícemi vroucí vody a necháme 5 minut stát.
 - 
                                2
Na středním plameni rozpálíme olivový olej, do zlatohněda v něm 2 - 3 minuty restujeme kousky nakrájených kuřecích řízků. Přidáme pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a drobné kousky malé červené i zelené papriky (bez jader) a ještě 2 - 3 minuty restujeme.
 - 
                                3
Přidáme propláchnutou rýži, namočené šafránové pestíky i s vodou a 750 ml drůbežího vývaru. Přivedeme k varu, zakryjeme, na mírném ohni vaříme 15 minut. Několikrát zamícháme.
 - 
                                4
Poté vložíme očištěné syrové garnáty, sépiové kroužky, očištěné a vousů zbavené mušle (čerstvá mušle musí být uzavřená), rozmražený hrášek, drobně krájenou petrželovou nať, zbývající drůbeží vývar. Vaříme asi 8 - 10 minut, až rýže a mořské plody změknou, ihned podáváme.