Scampi s rýží a sambalovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 126 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 9.8 mg
 - Draslík 171.9 mg
 - Vláknina 5249 mg
 - Vitamín A 5249 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve větším hrnci s osolenou vodou si uvaříme rýži basmati. Scedíme z ní vodu a ponecháme ji v teple.
 - 
                                2
Omytý pórek podélně 2x rozkrojíme a ještě jednou opláchneme. Odložíme, aby okapal a nakrájíme na kosočtverce o hraně asi 3 cm.
 - 
                                3
Připravené scampi posypeme směsí čínského koření. Gari opláchneme a odložíme k okapání. Nachystáme si wok a vlijeme olej. Vhodíme na něj scampi a gari a zprudka rychle opečeme. Vsypeme ještě pokrájený pórek a orestujeme.
 - 
                                4
Do woku vlijeme drůběží vývar a sambalovou omáčku. Necháme přejít varem a odstavíme z plotny. Servírujeme s vařenou rýží basmati.