Salát z lososa s hráškem
Suroviny
- 70 g Máslo čerstvé
 - 300 g Rýže Basmati
 - 200 g Hrášek mražený
 - 20 g Petržel - nať
 - 200 g Losos uzený
 - 100 g Okurka salátová
 - 30 ml Omáčka pikantní worcesterová
 - 2 kávová lžička Med včelí
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.6 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 288 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 304 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 159 mg
 - Draslík 238.2 mg
 - Vláknina 1580.5 mg
 - Vitamín A 1580.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce vysypeme rýži, zalijeme vroucí vodou, osolíme, přiklopíme, hrnec vložíme do horké trouby a rýži vaříme nejdéle 15 minut. Vyndáme z trouby, necháme ji vychladnout a necháme stranou na další použití.
 - 
                                2
V pánvičce zahřejeme 20 g másla, rozklepneme do něj celé vejce, osolíme, opepříme a upečeme po obou stranách. Omeletu necháme vychladnout a nakrájíme na tenké nudličky.
 - 
                                3
Do pánve dáme 50 g másla, které zahřejeme. Přidáme oloupaný, na kolečka nakrájený česnek, přilijeme worcesterskou omáčku, med a vše zamícháme. Přimícháme hrášek, po 2 minutách přisypeme připravenou rýži, nasekanou petrželovou nať a za stálého míchání dusíme, aby změkl hrášek a rýže se zahřála. Nakonec přimícháme připravenou nakrájenou omeletu, na kostky nakrájené filety lososa, dochutíme sójovou omáčkou, solí, pepřem, zlehka promícháme.
 - 
                                4
Salát rozdělíme na talíře. Každou porcí ozdobíme na tenké proužky nakrájenou salátovou okurkou a podáváme.