Vaishali jehněčí s rýží
Suroviny
- 0.25 kostka Bujón hovězí
 - 50 ml Máslo čerstvé
 - 50 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Cibule
 - 4 ks Bobkový list
 - 1 hrst Kardamom
 - 16 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 1 kg Jehněčí maso
 - 0.5 kg Rýže Basmati
 - 1 polévková lžíce Tuk
 - 1 polévková lžíce Zázvor celý
 - 1 polévková lžíce Garam masala
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 577 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 246 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 147.4 mg
 - Draslík 168.1 mg
 - Vláknina 4835.9 mg
 - Vitamín A 4835.9 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1593.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso zbavíme nečistot, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostičky. Napustíme si do hrnce 1 litr vody, 2 cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Maso s cibulí poté necháme asi 15 minut vařit v hrnci s polovinou stroužků česneku, bobkovým listem, 10 tobolkami kardamomu a solí.
 - 
                                2
Na pánvi necháme rozpustit máslo, zbylé cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli přidáme na pánev a posypeme nastrouhaným zázvorem, masalou a pokrájeným zbylým česnekem. Smažíme, dokud se koření nezbarví do hněda.
 - 
                                3
Na pánev vložíme uvařené maso a podlijeme polovinou vývaru. Lehce osmahneme.
 - 
                                4
Očistíme a omyjeme rýži. Zbylý vývar smícháme s mlékem, přidáme bujón. Nádobu na pečení vytřeme tukem. Tuto nádobu vyložíme polovinou rýže, na kterou navrstvíme maso a pokryjeme druhou polovinou rýže. Směs v nádobě zalijeme mlékem a bujonem a dusíme v troubě asi 1 hodinu. Následně podáváme.