Pořádné kuřecí kari
Suroviny
- 500 g Jogurt bílý
 - 500 g Kuřecí prsa
 - 400 g Rýže Basmati
 - 160 ml Mléko kokosové
 - 680 ml Passata (drcená rajčata)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
 - 4 ks Cibule
 - 2 ks Paprika červená
 - 8 ks Placka naan
 - 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Česneková pasta
 - 6 polévková lžíce tandoori masala koření
 - 2 polévková lžíce zázvorová pasta
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 256 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 210 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 48.4 mg
 - Draslík 498.7 mg
 - Vláknina 6129.2 mg
 - Vitamín A 6129.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dvě cibule nakrájíme na proužky, dvě na jemno.
 - 
                                2
Papriku nakrájíme na velké kusy.
 - 
                                3
Do velké mísy dáme 3 lžíce tandoori masala koření, po lžíci zázvorové a česnekové pasty, tři čtvrtiny jogurtu a sůl. Vmícháme proužky cibule, papriku a kuřecí maso nakrájené na kousky. Necháme přes noc marinovat v lednici.
 - 
                                4
Cibule nakrájené na jemno opékáme na oleji do měkka. Poté vmícháme zbylé tandoori masala koření, zázvorovou i česnekovou pastu, nasekaný koriandr a chilli koření. Po minutě přidáme 100 ml vody a passatu. Povaříme 15 minut a poté přidáme kokosové mléko a zbylý jogurt. Vše promixujeme dohladka.
 - 
                                5
Do zapékací misky dáme směs kuřecího masa se zeleninou a pečeme 20 minut na 220 °C. Poté zalijeme rajčatovou omáčkou.
 - 
                                6
Tuto kuřecí směs podáváme s rýží a chleby naan.