Boloňské špagety s kuřecím masem
Suroviny
- 300 g Špagety, Makarony
 - 200 g Kuře
 - 20 g Slanina vepřová
 - 100 g Sýr Parmezán
 - 100 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Játra kuřecí
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 0.25 ks Celer bulvový
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.27 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 690 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 197 g
 - Sodík 754 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 62 g
 - Cholesterol 236.4 mg
 - Draslík 556.7 mg
 - Vláknina 11277.8 mg
 - Vitamín A 11277.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou, nakrájenou zeleninu opečeme na oleji, přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, vykostěné, na kousky nakrájené kuřecí maso a dál opékáme.
 - 
                                2
Potom přidáme očištěná kuřecí játra, zalijeme vínem, osolíme a opepříme. Vmícháme rajčatový protlak a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem.
 - 
                                3
Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a po okapání je omastíme máslem a promícháme s nasekanou petrželkou.
 - 
                                4
Špagety promícháme s omáčkou a masem a na talířích každou porci posypeme nastrouhaným sýrem. Můžeme ozdobit dílky rajčete.