Treska po italsku
Suroviny
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 50 g Olivy černé
 - 150 g Mozzarella
 - 500 g Nudle široké
 - 50 g Olivy zelené
 - 420 g Filé z aljašské tresky
 - 150 ml Víno červené
 - 2 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Petržel - nať
 - 1 ks Limetka
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Bazalka
 - 2 polévková lžíce Kapary
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 802 kcal
 - Sacharidy 117 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 886 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 117 g
 - Cholesterol 71.6 mg
 - Draslík 534.6 mg
 - Vláknina 7931.8 mg
 - Vitamín A 7931.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.8 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si omáčku. Nejdříve v hrnci na olivovém oleji opékáme do změknutí (5 minut) cibuli, po přidání tymiánu a česneku opékáme další minutu. Oheň zesílíme, přilijeme víno, vaříme do zhoustnutí. Přidáme cukr, rajčata, přikryjeme pokličkou a 30 minut povaříme. Odložíme pokličku a necháme vařit ještě 20 minut. Podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme olivy, kapary a bazalku.
 - 
                                2
V jedné vrstvě rozložíme do zapékací misky filety z tresky, přelijeme omáčkou a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme 20-25 minut, téměř do změknutí. Vyjmeme z trouby, rybu poklademe plátky mozzarelly a dáme ještě na 5-10 minut zapéct, aby se sýr roztavil.
 - 
                                3
Takto po italsku připravenou tresku rozdělíme na talíře a obloženou plátky citronu a petrželkou můžeme servírovat s vařenými nudlemi.