Cannelloni s žampiony

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 360 g Rajčata
  • 120 g Slanina vepřová
  • 65 g Sýr Parmezán
  • 60 g Žampiony čerstvé
  • 36 g Strouhanka
  • 20 g Bazalka
  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 220 g Vepřové maso mleté
  • 400 g Těstoviny Lasagne
  • 60 g Sýr Fontina
  • 40 g Prosciutto sušené
  • 36 g Passata (drcená rajčata)
  • 220 g Telecí maso mleté
  • 2 g Bazalka sušená
  • 12 g Petržel kudrnka
  • 144 ml Olej olivový
  • 185 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 8 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1440 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 95 g
  • Sodík 1035 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 91 g
  • Cholesterol 245.8 mg
  • Draslík 952 mg
  • Vláknina 7855 mg
  • Vitamín A 7855 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpálené oleji (72 ml) necháme osmahnout pokrájenou cibulku, 2 stroužky česneku a slaninu. Ke změklé cibuli poté přidáme houby, sušenou bazalku a maso. Směs osolíme a opepříme, za stálého míchání necháme osmažit. Poté přimícháme konzervovaná rajčata, petržel a vývar, vše necháme pod poklicí podusit cca 1 hodinu, pak sejmeme poklici a necháme vařit do vyvaření vývaru. Směs odstavíme z plotny a necháme vystydnout. Pak vmícháme strouhanku a vejce.

  • 2

    Čerstvé lasagne necháme po menším množství uvařit v osolené vodě.

  • 3

    Ze 360 g rajčat, 20 g bazalky, 6 stroužků česneku, 3 lžic passaty a 72 ml olivového oleje připravíme omáčku. Rajčata rozmixujeme a postupně přidáme nasekaný česnek, passatu, olej a bylinky.

  • 4

    Zapékací mísu vymažeme olejem a na dno přelijeme rajčatovou omáčku.

  • 5

    Plátky lasagní pokrájíme na kusy 17x12 cm, přidáme půl plátku proscuitta, posypeme fontinou a přidáme masovou náplň. Plát těsta srolujeme od kratšího konce a přendáme švem dolů do zapékací mísy.

  • 6

    Ze smetany a nastrouhaného parmezánu připravíme omáčku, osolíme, opepříme, zalijeme jí cannelloni v zapékací míse.

  • 7

    Vše pečeme 20 minut při 190 °C, před podáváním necháme 10 minut odstát.

Komentáře k receptu