Tuňák na citronu s čínskými nudlemi
Suroviny
- 250 g Nudle vaječné
- 250 g Chřest bílý
- 125 g Hrášek
- 150 g Tuňák v oleji
- 20 g Zázvor celý
- 20 ml Omáčka sójová
- 5 ml Olej sezamový
- 20 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 125 ml Mléko kokosové
- 20 ml Omáčka rybí
- 20 ml Chilli omáčka
- 20 ml Limetková šťáva
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Paprika červená
- 2 ks Citronová tráva
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 620 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 20 g
- Sodík 456 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 89 g
- Cholesterol 59.3 mg
- Draslík 1558.2 mg
- Vláknina 11963.2 mg
- Vitamín A 11963.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.7 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nudle uvaříme podle návodu na obalu. 
- 
                                2Smícháme nasekanou bazalku, mléko, rybí, chilli a sójovou omáčku a limetkovou šťávu. Směs promícháme a odložíme. 
- 
                                3Na wok pánvi na arašídovém i sezamovém oleji smažíme tři minuty osminky cibule, nastrouhaný zázvor, nasekanou chilli papričku a kousky citronové trávy. 
- 
                                4Z tuňáka vykrojíme tři steaky, ty nakrájíme na nudličky a přidáme je do wok pánve na tři minuty. Směs zamícháme a vyjmeme ji. 
- 
                                5Do pánve dáme kousky chřestu, nudličky papriky, hrášek a směs restujeme tři minuty doměkka. 
- 
                                6Přidáme maso a omáčku, povaříme ji tři minuty na mírném ohni do zhoustnutí a nakonec opepříme. 
- 
                                7Pokrm podáváme okamžitě s omáčkou a nudlemi. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        