Makarony se zeleným chřestem
Suroviny
- 450 g Chřest zelený
 - 120 g Makarony milánské
 - 1 ks Citrony
 - 2 ks Cuketa
 - 1 ks Salát ledový
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 2.5 l Voda pitná
 - 6 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Majoránka
 - 2 polévková lžíce Pažitka
 - 2 polévková lžíce Oříšky piniové
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 289 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 1094 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 254.6 mg
 - Vláknina 9306.8 mg
 - Vitamín A 9306.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Poté je propláchneme a necháme okapat.
 - 
                                2
V dalším hrnci přivedeme k varu vodu, ponoříme do ní chřest a na kolečka nakrájenou cuketu a povaříme 5 minut.
 - 
                                3
Ve velké salátové míse smícháme těstoviny, vařenou zeleninu, najemno nasekanou pažitku a majoránku a vše opatrně promícháme.
 - 
                                4
V menší misce smícháme citronovou kůru a šťávu, olej, cukr, sůl a pepř. Takto připravenou zálivkou přelijeme těstovinovou směs a vše důkladně promícháme.
 - 
                                5
Na talíře rozdělíme listy ledového salátu a na ně rozložíme těstovinový salát. Vše posypeme nasekanými piniovými oříšky.