Špagety carbonara s Parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 959 kcal
 - Sacharidy 79 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 1102 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 435.9 mg
 - Draslík 361.1 mg
 - Vláknina 1596 mg
 - Vitamín A 1596 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.7 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve vroucí osolené vodě uvaříme špagety podle návodu na obalu. Poté je slijeme, propláchneme studenou vodou, smícháme se lžící olivového oleje a udržujeme v teple.
 - 
                                2
Na pánvi rozpálíme máslo a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu na něm orestujeme.
 - 
                                3
Do mísy nastrouháme parmezán a smícháme s vejci a smetanou, osolíme a přidáme muškátový oříšek.
 - 
                                4
Uvařené špagety smícháme se slaninou a přelijeme smetanovou směsí. Vše důkladně promícháme.
 - 
                                5
Před podáváním pokrm ještě dochutíme pepřem a posypeme nasekanou pažitkou.