Kuře s marockým kořením a bylinkovým kuskusem
Suroviny
- 375 g Kuskus
 - 80 g Mandle pražené solené
 - 60 ml Olej olivový
 - 60 ml Citronová šťáva
 - 375 ml Vývar drůbeží
 - 2 kávová lžička Petržel - nať
 - 2 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 2 kg Kuře
 - 1 polévková lžíce Koření Orientální
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1846 kcal
 - Sacharidy 79 g
 - Tuky 108 g
 - Sodík 657 mg
 - Bílkoviny 110 g
 - Uhlovodany 76 g
 - Cholesterol 381 mg
 - Draslík 1183.2 mg
 - Vláknina 10627.2 mg
 - Vitamín A 10627.2 mg
 - Vitamín B6 1.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.6 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozpůlíme 2 kuřata, každé o váze asi 1 kg, a potřeme je směsí, kterou připravíme smícháním olivového oleje s nastrouhanou citronovou kůrou a citronovou šťávou, marockým kořením a petrželovou natí.
 - 
                                2
Rozehřejeme troubu na 200 °C. Potřená kuřata rozložíme na rošt pekáče a pečeme asi 1 hodinu, několikrát potřeme olejovou směsí.
 - 
                                3
Drůbeží vývar s máslem a kolečky jarní cibulky přivedeme k varu a 1 minutu povaříme na mírném ohni. Do ohnivzdorné misky nasypeme kuskus, zalijeme vývarem, promícháme a zakryjeme pokličkou; necháme odstát 2 minuty, to stačí, aby kuskus vstřebal vývar. Přisypeme upražené mandle (pražíme 4-5 minut rozložené na plechu s pečicím papírem v troubě na 180 °C),směs zahradních bylinek a opět zamícháme.
 - 
                                4
Upečené naporcované kuře podáváme s kuskusem.