Těstoviny s hřebenatkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 522 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 238 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 109.5 mg
 - Draslík 469.9 mg
 - Vláknina 226.5 mg
 - Vitamín A 226.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hlubší pánvi opečeme na másle drobně pokrájenou šalotku do měkka. Přilijeme víno, minutu povaříme. Přilijeme 350 ml vody, na mírném ohni vaříme 10 minut, poté pánev odstavíme. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny. Na jiné pánvi pečeme na oleji hřebenatky a krevety přibližně 2 minuty, přilijeme k nim vařené víno s vodou a zamícháme. Do směsi vmícháme scezené těstoviny, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno krájenou pažitku a důkladně promícháme. Ještě na minutu prohřejeme a podáváme.