Pappardelle s parmskou šunkou a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 574 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 770 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 76 g
 - Cholesterol 26 mg
 - Draslík 338.6 mg
 - Vláknina 9137.8 mg
 - Vitamín A 9137.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Parmskou šunku pokrájíme na proužky široké asi 1 cm, očistíme jarní cibulku, spodní bílou část nakrájíme nadrobno. Zelenou část nepoužijeme.
 - 
                                2
Opláchneme bazalku, osušíme ji, otrháme lístky a část jich odložíme stranou, většinu potrháme.
 - 
                                3
Připravíme si rajčata. Omyjeme je, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme okolí stopky, dužinu pokrájíme na kostky. Na pánvi rozehřejeme máslo a olivový olej, přidáme jarní cibulku, osmahneme ji do sklovita.
 - 
                                4
Pappardelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu.
 - 
                                5
Na pánev k cibulce přidáme nakrájenou šunku, vše promícháme a mírně ohřejeme. Uvařené těstoviny scedíme. Parmezán nastrouháme. Připravíme si velkou mísu, do které po vrstvách dáme těstoviny, rajčata, šunkovou směs, bazalku a Parmezán. Směs opepříme, promícháme a ozdobíme zbytkem bazalky. Podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.