Tagliatelle s rajčaty a šalvějovým máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 924 kcal
 - Sacharidy 128 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 654 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 47 mg
 - Draslík 1139.3 mg
 - Vláknina 10948.8 mg
 - Vitamín A 10948.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.3 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Rajčata omyjeme, nakrojíme do křížku a spaříme horkou vodou. Spařená rajčata oloupeme, rozpůlíme a zbavíme jader, dužinu nakrájíme na kostky. Šalvěj opláchneme, osušíme, otrháme lístky a nakrájíme je najemno.
 - 
                                3
Šalotku očistíme, omyjeme a najemno nakrájíme. Oloupeme stroužky česneku, 2 nakrájíme na plátky, ostatní odložíme na později. V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme nakrájený česnek a šalotku a osmahneme. K šalotce přidáme rajčatovou dužinu a povaříme na mírném ohni asi 30 minut. Směs na pánvi dochutíme solí a pepřem.
 - 
                                4
Na plátky nakrájíme i zbylé 4 stroužky česneku. Opláchneme rozmarýn, osušíme ho a otrháme jehličky, které nahrubo nasekáme. V druhé pánvi rozpálíme máslo, přidáme česnek a bylinky a krátce zpěníme.
 - 
                                5
Nastrouháme parmezán. Ještě teplé těstoviny upravíme na předem nahřáté talíře, přelijeme omáčkou s rajčaty a podáváme pokapané šalvějovým máslem a posypané parmezánem.