Těstoviny s kančím ragout
Suroviny
- 600 g Kančí maso
 - 300 g Těstoviny Tagliatelle
 - 100 g Mrkev kořen
 - 80 g Celer řapíkatý
 - 150 g Cibule
 - 50 g Houby čerstvé
 - 50 g Slanina vepřová
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 400 ml Víno červené
 - 300 ml Hovězí vývar základní
 - 150 ml Olej olivový extra panenský
 - 1 kávová lžička Petržel - nať
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Tymián čerstvý
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1065 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 117 g
 - Sodík 460 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 64 g
 - Cholesterol 23.5 mg
 - Draslík 382.1 mg
 - Vláknina 8277.8 mg
 - Vitamín A 8277.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kančí maso nakrájíme na malé kousky. Celer, mrkev a cibuli nasekáme na drobné kostičky. Na pánvi rozehřejeme máslo a zeleninu dvě minuty opékáme. Přidáme nasekanou petrželku a prolisujeme k ostatní zelenině česnek.
 - 
                                2
Postupně k zelenině přidáváme maso, nadrobno nakrájenou slaninu a kousky hub. Směs zalijeme vínem, přidáme mouku a vaříme, dokud se víno neodpaří. Zalijeme hovězím vývarem a dochutíme solí a pepřem.
 - 
                                3
Celou směs přikryjeme pokličkou, dáme do trouby a vaříme dvě a půl hodiny při teplotě 240°C.
 - 
                                4
Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Před podáváním těstoviny smícháme s kančí směsí, posypeme tymiánem a lehce zalijeme olivovým olejem.