Nudlový salát s chřestem a bylinkami
Suroviny
- 450 g Cuketa
 - 250 g Salát hlávkový
 - 450 g Chřest zelený
 - 250 g Tagliatelle
 - 80 ml Olej olivový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 2 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 ks Citrony
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1.5 l Voda pitná
 - 1.5 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Majoránka
 - 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 293 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 365.5 mg
 - Vláknina 7584.8 mg
 - Vitamín A 7584.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do vroucí osolené vody vložíme nudle a uvaříme je na skus. Uvařené nudle scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Chřest a cuketu očistíme a nakrájíme na kousky. Petrželovou nať a majoránku nasekáme nadrobno. Salát opláchneme, rozebereme a necháme okapat. Citron oloupeme, sloupneme bílou slupku a díly rozpůlíme. Cuketu s chřestem vložíme do vroucí vody, zhruba 5 minut povaříme, poté scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                3
Na zálivku v misce promícháme citronovou šťávu a nastrouhanou kůru s cukrem, olejem, solí a pepřem.
 - 
                                4
V míse opatrně promícháme těstoviny s uvařenou cuketou a chřestem, majoránkou, petrželovou natí a citronem. Směs přelijeme zálivkou.
 - 
                                5
Těstovinový salát servírujeme na listech salátu.