Těstoviny Farfalle se zeleninou
Suroviny
- 400 g Těstoviny Farfalle
 - 1 kávová lžička Med včelí
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Solamyl
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 ks Paprika červená
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 475 kcal
 - Sacharidy 87 g
 - Tuky 179 g
 - Sodík 209 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 81 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 152.6 mg
 - Vláknina 13126 mg
 - Vitamín A 13126 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 71.2 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mrkev oškrábeme, opláchneme studenou vodou, nakrájíme na kolečka a uvaříme do poloměkka v 200 ml mírně osolené vody. Uvařené těstoviny slijeme a necháme je okapat.
 - 
                                2
Ve dvou lžicích vody si rozmícháme Solamyl na hladkou kaši, do které pak ještě přidáme sójovou omáčku a med.
 - 
                                3
Těstoviny dáme vařit do hrnce se zbylou vodou, kterou ještě osolíme.
 - 
                                4
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kolečka. Papriky podélně rozkrojíme, odstraníme z nich jádřince, opláchneme je studenou vodou a nakrájíme na tenké proužky.
 - 
                                5
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a doměkka v něm osmažíme cibuli, česnek, papriky a mrkev. Pak k zelenině přimícháme uvařené okapané těstoviny.
 - 
                                6
Směsí vody, solamylu, sojové omáčky a medu přelijeme těstoviny se zeleninou, vše důkladně promícháme, prohřejeme,rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.