Těstoviny v zelenině
Suroviny
- 250 g Těstoviny
 - 150 g Hlíva ústřičná
 - 150 g Zakysaná smetana
 - 100 g Sýr Eidam uzený 45%
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 100 ml Mléko polotučné
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 2 ks Cibule
 - 4 ks Rajčata
 - 1 stroužek Česnek
 - 3 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 51 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 15 mg
 - Draslík 265.6 mg
 - Vláknina 3835 mg
 - Vitamín A 3835 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na oleji osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli, nakrájenou hlívu a prolisovaný česnek. Vše chvíli podusíme a podle potřeby podlijeme 2 lžícemi vody.
 - 
                                2
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a ihned promícháme s podušenou cibulí a hlívou. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, okořeníme lístky tymiánu a promícháme. Podle chuti přisolíme.
 - 
                                3
Těstovinovou směs urovnáme do máslem vymazané remosky a zapékáme 15 minut. Potom zalijeme mlékem rozmíchaným se smetanou a nastrouhaným sýrem. Povrch poklademe lupínky másla a ještě krátce zapečeme.