Pikantní těstoviny s hříbky na víně, s pórkem a luštěninami
Suroviny
- 400 g Fazole bílé sterilované
 - 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
 - 300 g Těstoviny mušle
 - 20 g Houby sušené
 - 100 ml Víno bílé
 - 100 ml Zeleninový bujón
 - 300 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Olej olivový
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Pórek
 - 1 ks Chilli paprička
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 3 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
 - Sacharidy 97 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 352 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 97 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 836.9 mg
 - Vláknina 14802.5 mg
 - Vitamín A 14802.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.8 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté sušené hříbky v misce zalijeme vodou a necháme je namočené asi 20 minut před vařením. Očištěný a umytý mladý pórek (hlavně bílou část) pokrájíme na tenké nudličky. Konzervované bílé fazole a cukrovou kukuřici scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Čerstvé lístky rozmarýnu a bazalky omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky. Omytou malou chilli papričku rozkrojíme, odstraníme semínka a papričku posekáme nadrobno.
 - 
                                3
Hříbky scedíme, ale vodu z nich zachytíme. V hlubším hrnci rozehřejeme olivový olej, na něm si za stálého míchání zpěníme pórek (smažíme ho asi 4 minuty), přidáme k němu hříbky, promícháme a smažíme 1 minutu. Poté přilijeme bílé víno, 50ml ze sušených hub, horký zeleninový bujón a vše přivedeme k varu. Snížíme teplotu, přidáme fazole, cukrovou kukuřici, bylinky, chilli papričku, směs promícháme, dochutíme solí, pepřem a pomalu vaříme 6-7 minut.
 - 
                                4
Ve větším hrnci si přivedeme vodu k varu, osolíme ji a jakmile začne voda vřít, nasypeme do ní těstoviny ve tvaru mušlí. Vaříme je podle receptu na těstovinách, dáváme pozor, aby se nepřevařily, ale byly al dente (vaříme je přibližně 6-8 minut podle druhu). Poté mušle scedíme, necháme odkapat a přidáme je do hrnce k ostatním ingrediencím. Vše budeme ještě míchat a vařit 1 minutu, pak hned horké těstoviny servírujeme. Dobrou chuť.