Pečená zelenina s kuskusem
Suroviny
- 50 g Rajčata
- 300 g Kuskus
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Brambory
- 4 ks Pastinák
- 4 ks Tuřín
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 hrst Pažitka
- 1 hrst Bazalka
- 2 stroužek Česnek
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- 4 polévková lžíce Želé rybízové
- 3 polévková lžíce Šťáva citrónová
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 564 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 10 g
- Sodík 178 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 379.5 mg
- Vláknina 33795 mg
- Vitamín A 33795 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Sladké brambory nakrájíme na větší kousky, tuříny na čtvrtky, česnek utřeme se solí. Dáme na plech a zakapeme třemi lžícemi oleje. Dáme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 °C. 
- 
                                2Pastiňáky nakrájíme na větší kusy, vaříme ve větším hrnci asi 2 minuty, vyndáme z vody a přidáme na plech. Osolíme a pečeme asi 30 minut, dokud zelenina nezměkne a nezačne na okrajích hnědnout. 
- 
                                3V hrnku rozmícháme rybízové želé (můžeme použít i jablkové) se 4 lžícemi vody. Zahříváme 2-3 minuty. Když se začne tvořit sirup, vyndáme plech se zeleninou z trouby a vzniklým sirupem zeleninu pokapeme. Plech vrátíme do trouby a pečeme dalších 10 minut. 
- 
                                4Během pečení podle návodu připravíme kuskus. 
- 
                                5Nakrájíme rajčata, nasekáme bylinky. Do pánve dáme zbylé 2 lžíce oleje, přidáme nakrájená rajčata a osmahneme je. Přidáme připravený kuskus a společně prohřejeme. Zasypeme bylinkami a pokapeme citrónovou šťávou. 
- 
                                6Zeleninu podáváme společně s kuskusem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        