Penne s tuňákem, lilkem a kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 403 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 67 g
 - Cholesterol 14.3 mg
 - Draslík 244.4 mg
 - Vláknina 4673.8 mg
 - Vitamín A 4673.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na kostičky pokrájený lilek vložíme do síta, posypeme lžičkou soli, promícháme a necháme 30 minut odležet. Lilek pustí vodu, potom ho v sítu osušíme utěrkou.
 - 
                                2
Čerstvého, na kostičky nakrájeného tuňáka osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej, zprudka na něm tuňáka opečeme (asi 10 vteřin na každé straně) a sundáme z pánve.
 - 
                                3
Ve velkém rnci uvaříme těstoviny Penne v osolené vodě 10 - 12 minut al dente, hotové těstoviny zcedíme, vyklopíme do mísy.
 - 
                                4
Během doby, co se vaří Penne, v uvolněné pánvi rozpálíme olej a restujeme na něm asi 8 minut lilek do zlatova. Do lilku vmícháme rajčatovou omáčku s kapary (opláchnuté studenou vodou a okapané). Směsí zalijeme těstoviny, vše promícháme, přidáme tuňáka, osolíme, opepříme, posypeme nadrobno rozkrájenou bazalkou, pokapeme olejem a můžeme servírovat.