Tagliatelle s ragú
Suroviny
- 60 g Cibule
 - 120 g Játra kuřecí
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 40 g Mrkev kořen
 - 20 g Sýr Parmezán
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 20 g Celer řapíkatý
 - 220 g Vepřové maso mleté
 - 400 g Těstoviny Tagliatelle
 - 90 g Pancetta
 - 220 g Hovězí maso mleté
 - 3 g Oregano sušené
 - 185 ml Mléko polotučné
 - 125 ml Víno bílé
 - 250 ml Hovězí vývar základní
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 4 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 936 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 1260 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 81 g
 - Cholesterol 13028.2 mg
 - Draslík 717.6 mg
 - Vláknina 9180.5 mg
 - Vitamín A 9180.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.6 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na rozpáleném másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli, mrkev, celer a pancettu. K zelenině přidáme mleté maso, posypeme oreganem, muškátovým oříškem, osolíme a opepříme. Necháme maso zatáhnout, poté přidáme nadrobno nakrájená drůbeží játra a vaříme do změny barvy masa.
 - 
                                2
Přilijeme víno a za vysoké teploty ho necháme vyvařit. Poté k masu vlijeme 125 ml mléka a na mírném plameni necháme 10 minut vařit.
 - 
                                3
Do omáčky přidáme pokrájená rajčata a 1/2 vývaru, hrnec přikryjeme mírně poodklopenou poklicí a necháme 3 hodiny vařit. Dle potřeby přiléváme vývar, aby směs nevyschla.
 - 
                                4
Než se uvaří omáčka, uvaříme těstoviny dle návodu. Těsně před podáváním vmícháme do omáčky zbytek mléka, osolíme a opepříme dle potřeby. Těstoviny podáváme přelité omáčkou, posypané strouhaným parmezánem.