Salát z makaronů
Suroviny
- 250 g Špagety, Makarony
 - 50 g Šunka dušená
 - 50 g Sýr Čedar
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 3 ks Okurky
 - 5 ks Ředkvička
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Kapie
 - 2 dl Jogurt bílý
 - 1.5 dl Majonéza
 - 1 polévková lžíce Celer - nať
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 662 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 605 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 210.5 mg
 - Draslík 385.6 mg
 - Vláknina 5228.4 mg
 - Vitamín A 5228.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.8 mg
 - Vitamín E 5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Makarony dáme vařit do osolené vody podle návodu výrobce. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou a dáme do mísy.
 - 
                                2
Uvaříme si vajíčka natvrdo (10 minut), oloupeme je a pokrájíme na nudličky. Stejně pokrájíme i šunku, tvrdý sýr a kyselé okurky. Papriku omyjeme, rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Všechny ingredience postupně přidáváme k těstovinám.
 - 
                                3
Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky, odložíme do misky - ty použijeme až při servírování.
 - 
                                4
Připravíme si zálivku:
 - 
                                5
petrželovou a celerovou nať drobně pokrájíme, dáme do misky a přidáme majonézu, jogurt, sůl a pepř, dobře promícháme a polijeme jí salát v míse.
 - 
                                6
Opatrně, ale důkladně, makaronový salát promícháme, rozdělíme do misek a každou porci ozdobíme ředkvičkami.