Plody moře na špagetách
Suroviny
- 100 g Cibule
- 450 g Mořské plody mix
- 500 g Špagety, Makarony
- 100 g Rukola
- 60 g Protlak rajčatový
- 100 g Rajčata Cherry
- 40 g Sýr Parmezán
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 400 ml Smetana 12% (konzumní)
- 10 ml Martell cognac
- 80 ml Olej olivový
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 944 kcal
- Sacharidy 107 g
- Tuky 38 g
- Sodík 664 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 99 g
- Cholesterol 46.8 mg
- Draslík 515.1 mg
- Vláknina 10917.5 mg
- Vitamín A 10917.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 102.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi zahřejeme polovinu olivového oleje a zesklovatíme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a česnek, podlijeme smetanou a provaříme. Potom přidáme rajský protlak, brandy, sůl a pepř. Z rukoly odstraníme stonky, omytá cherry rajčátka rozpůlíme, těstoviny uvaříme „al dente“ podle návodu. V pánvi zahřejeme zbývající olivový olej a při vysoké teplotě na něm prudce a rychle osmahneme mořské plody, osolíme a opepříme. Uvařené těstoviny krátce před podáváním promícháme s rukolou a cherry rajčátky, přelijeme smetanovou omáčkou a nahoru navrstvíme mořské plody. Posypeme strouhaným parmezánem.