Tamarindová omáčka s rajčaty s Ravioli
Suroviny
- 40 g Oříšky piniové
 - 750 g Těstoviny Ravioli -masové
 - 350 g Rajčata
 - 60 g Šalotka
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 10 g Rozmarýn čerstvý
 - 100 g Tamarindová pasta
 - 100 g Sýr Fontina
 - 15 g Sůl
 - 350 ml Víno červené
 - 5 l Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 679 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 2618 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 195.4 mg
 - Draslík 594.6 mg
 - Vláknina 9186 mg
 - Vitamín A 9186 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.4 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvedeme do varu dostatečné množství vody a hodně ji osolíme. Podle návodu na obalu uvaříme těstoviny al dente.
 - 
                                2
Dvě rajčata ponoříme na okamžik do horké vody, oloupeme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme nadrobno. Šalotky osmažíme na 2 lžících másla. Přidáme rajčata a tamarindovou pastu, zalijeme vínem a 10 minut vaříme zprudka. Omáčku protlačíme jemným sítem. Vmícháme zbývající máslo a zrnka pepře, dochutíme solí a pepřem.
 - 
                                3
Ravioli slijeme a smícháme s omáčkou.
 - 
                                4
Piniová jádra lehce nasucho opražíme a spolu s jehličkami rozmarýnu nasypeme na hotový pokrm. Čerstvě nastrouhaný sýr fontina podáváme zvlášť.