Těstoviny s rajčatovou omáčkou a cherry rajčátky
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 350 g Těstoviny Penne
 - 250 g Rajčata Cherry
 - 300 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Cukr třtinový
 - 1 ks Celer bulvový
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 641 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 81 g
 - Cholesterol 1.4 mg
 - Draslík 769.5 mg
 - Vláknina 8689.8 mg
 - Vitamín A 8689.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.3 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
 - 
                                2
Mezitím rozpálíme ve velké pánvi olej a restujeme na něm cca 5 min. najemno nasekanou cibuli a celer. Přidáme nasekaná sterilovaná rajčata, protlak, vývar a přivedeme k varu. Podusíme cca 15 min. bez pokličky, za občasného míchání, dokud omáčka nezhoustne.
 - 
                                3
Vmícháme rozpůlená cherry rajčátka, cukr, posypeme solí, pepřem a ještě 3 min. prohřejeme.
 - 
                                4
Připravené těstoviny přelijeme omáčkou, promícháme a podáváme.