Rigatoni s játrovou omáčkou
Suroviny
- 300 g Játra hovězí
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 500 g Těstoviny Rigatoni
 - 125 ml Víno červené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Šalvěj čerstvá
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Tymián sušený
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 691 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 272 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 70 g
 - Cholesterol 207.8 mg
 - Draslík 355.8 mg
 - Vláknina 9940 mg
 - Vitamín A 9940 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve uvaříme rigatoni v osolené vodě al dente.
 - 
                                2
Mezitím rozehřejeme máslo a orestujeme na něm nasekanou cibuli. Játra omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Zaprášíme je moukou a společně s bobkovým listem a šalvějí přidáme k cibuli. Za stálého míchání játra orestujeme. Přilijeme červené víno a zvolna asi 4min provaříme. Poté bobkový list a šalvěj vyjmeme. Přimícháme nasekaný tymián a ochutíme pepřem.
 - 
                                3
Omáčku osolíme až před podáváním a přelijeme jí těstoviny.