Boloňské špagety po česku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 822 kcal
 - Sacharidy 93 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 1882 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 119.8 mg
 - Draslík 854.5 mg
 - Vláknina 8290 mg
 - Vitamín A 8290 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.2 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na kolečka nakrájené pórky, kostičky papriky a drcený česnek opékáme na oleji při střední teplotě asi 2 minuty dozlatova.
 - 
                                2
Přidáme mleté kuřecí maso a zprudka je opékáme asi 3 minuty. Necháme odpařit všechnu tekutinu, případné hrudky rozmačkáme vidličkou.
 - 
                                3
Přidáme rajčatovou omáčku, tymián a rozmarýn, přivedeme k varu. Snížíme teplotu a omáčku 5 minut zredukujeme. Vmícháme do ní olivy a podle chuti přisolíme.
 - 
                                4
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme. Upravíme je na talíře a navrch nalijeme omáčku s masem. Na závěr pokrm posypeme rozdrobeným sýrem feta, ozdobíme snítkou čerstvého tymiánu nebo rozmarýny a servírujeme.