Tagliatelle s uzeným sýrem
Suroviny
- 400 g Tagliatelle
 - 200 g Rajčata sušená sterilovaná
 - 45 g Anglická slanina
 - 80 g Cibule
 - 150 g Salám uherský
 - 60 g Sýr Eidam uzený 45%
 - 5 g Pepř cayenský
 - 20 g Petržel - nať
 - 30 g Sýr Parmezán
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 400 ml Mléko zahuštěné neslazené
 - 500 ml Voda pitná
 - 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 856 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 480 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 24.4 mg
 - Draslík 530 mg
 - Vláknina 4618.6 mg
 - Vitamín A 4618.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
 - 
                                2
V průběhu vaření těstovin slijeme olej ze sušených rajčat a odložíme jej k pozdějšímu použití. Rajčata nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme najemno.
 - 
                                3
Olej z rajčat zahřejeme v hrnci a smažíme na něm cibuli asi 3 minuty dozlatova. Přidáme drcený česnek, krátce smažíme, potom vmícháme rajčata, slaninu a salám a směs podusíme 2-3 minuty.
 - 
                                4
Přidáme mouku, rajčatový protlak a podusíme ještě asi minutu. Potom postupně průběžně promícháváme a přilijeme zahuštěné neslazené mléko, omáčku přivedeme k varu a ztlumíme oheň. Přidáme uzený Eidam, cayenský pepř, nasekaaou petrželovou nať a pepř. Omáčku podle chuti přisolíme a zvolna povaříme, až se sýr roztaví.
 - 
                                5
K uvařeným těstovinám přidáme omáčku a dobře protřeseme, aby je obalila. Jednotlivé porce ozdobíme hoblinkami parmezánu a servírujeme.