Sicilský salát s kuřecím masem
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
 - 250 g Rajčata
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 30 g Bazalka
 - 10 g Citronová kůra
 - 35 g Olivy černé
 - 5 g Oregano čerstvé
 - 180 g Těstoviny Penne
 - 50 g Roketa
 - 40 ml Olej stolní
 - 60 ml Olej olivový extra panenský
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 471 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 46.4 mg
 - Draslík 415.5 mg
 - Vláknina 2717 mg
 - Vitamín A 2717 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme.
 - 
                                2
Smícháme v míse olivový olej, drcený česnek, nudličky citronové kůry a šťávu, bazalku, nakrájená rajčata, olivy, oregano, sůl a pepř.
 - 
                                3
Nakrájíme kuřecí maso na nudličky, osmažíme na oleji (asi 4 minuty) a vyjmeme.
 - 
                                4
Teplé těstoviny a maso promícháme s rajčatovou směsí. Porce doplníme lístky rokety.