Losos vařený s penne
Suroviny
- 450 g Těstoviny penne
 - 25 g Mouka pšeničná hladká
 - 60 g Řeřicha
 - 5 g Pepř černý celý
 - 1 kávová lžička Sůl mořská
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 3 ks Citrony
 - 1 špetka Kopr čerstvý
 - 1 špetka Estragon
 - 4 plátek Losos - filety
 - 2.5 l Voda pitná
 - 1.75 dl Víno bílé
 - 1.5 dl Mléko polotučné
 - 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 0.18 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 702 kcal
 - Sacharidy 97 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 927 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 36.5 mg
 - Draslík 216.6 mg
 - Vláknina 14545.8 mg
 - Vitamín A 14545.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 64.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do velké teflonové pánve dáme plátky lososa. Přidáme máslo (3 lžíce), špetku mořské soli, víno, kuličky pepře, estragon, citron a kopr. Pánev zakryjeme pokličkou a podusíme 10 minut na mírném ohni.
 - 
                                2
Opatrně vyndáme rybí plátky, necháme je okapat a tekutinu uschováme. Odstraníme a vyhodíme kůži a páteř. Maso dáme na talíř, přikryjeme a udržujeme teplé.
 - 
                                3
Přivedeme k varu hrnec osolené vody. Dáme do něj penne a lžíci oleje a 10 minut vaříme. Poté je scedíme, zastříkneme zbývajícím olejem, přemístíme na ohřátou mísu a na ně dáme porce lososa a udržujeme teplé.
 - 
                                4
Rozpustíme v pánvi máslo, přisypeme mouku a smažíme 2 minuty, vmícháme mléko a 7 lžic tekutiny, v níž se vařily plátky lososa. Přidáme citronovou kůru a šťávu a povaříme 10 minut. Do omáčky přidáme řeřichu, promícháme, osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Omáčkou přelijeme rybí plátky a těstoviny a ihned podáváme.