Penne s bazalkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 614 kcal
 - Sacharidy 83 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 60 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 83 g
 - Cholesterol 15.6 mg
 - Draslík 123.4 mg
 - Vláknina 1909.8 mg
 - Vitamín A 1909.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve vroucí osolené vodě vaříme podle návodu na obalu penne, poté je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.
 - 
                                2
Listy bazalky omyjeme, očistíme a společně s česnekem rozdrtíme v hmoždíři. Přidáme ementál a přimícháme olivový olej.
 - 
                                3
Uvařené penne vložíme do velké pánve, přidáme máslo a důkladně promícháme. Přidáme bazalkovou omáčku, osolíme, opepříme a na mírném ohni za stálého míchání prohřejeme.
 - 
                                4
Poté penne ihned podáváme a zdobíme nasekanou pažitkou.