Kuřecí řízky po milánsku
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 250 g Špagety, Makarony
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Kuřecí prsa
 - 4 ks Bazalka
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 0.69 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 6 polévková lžíce Sýr Parmezán
 - 6 polévková lžíce Sýr Gouda 45%
 - 2 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 693 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 1092 mg
 - Bílkoviny 67 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 283.8 mg
 - Draslík 1216.2 mg
 - Vláknina 7496 mg
 - Vitamín A 7496 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.4 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na lžíci rozehřátého oleje. Rajčata rozmixujeme a spolu se 100 ml vody přidáme k cibuli. Omáčku osolíme, opepříme a přidáme nasekanou bazalku. Na mírném ohni zvolna dusíme asi 10 minut.
 - 
                                2
Špagety uvaříme v osolené vodě a scedíme. Omyté kuřecí řízky osolíme a opepříme. Obalujeme je v mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance smíchané s nastrouhaným sýrem. Řízky smažíme z každé strany asi 4 minuty.
 - 
                                3
Uvařené špagety upravíme na talíře s omáčkou a smaženými řízky. Pokrm ozdobíme lístky bazalky.