Špagety s mořskými plody a zeleninou
Suroviny
- 80 g Hrášek
- 80 g Kapusta hlávková
- 350 g Špagety, Makarony
- 250 g Krevety tygří - loupané
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Petržel - nať
- 80 ml Olej olivový
- 100 ml Vývar zeleninový
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibulka jarní
- 4 ks Kalamáry
- 3 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 628 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 25 g
- Sodík 715 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 129.7 mg
- Draslík 427.2 mg
- Vláknina 12149 mg
- Vitamín A 12149 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kalamáry rozřízneme a nakrájíme na velice tenké proužky.
-
2
Vejce rozšleháme se solí a pepřem a usmažíme omeletu.
-
3
Omyjeme a očistíme zeleninu a nakrájíme na velice tenké nudličky. Cibulku nakrájíme nadrobno a dáme do horkého woku s olejem, přidáme vyloupaný hrášek a chvíli poté i ostatní zeleninu. Osolíme a opepříme a poté podlijeme troškou horkého vývaru.
-
4
Na závěr přidáme krevetí ocásky a kalamáry a posypeme nasekanou petrželkou.
-
5
Sójové špagety uvaříme ve vodě se zeleninovým vývarem a krátce dovaříme s omáčkou z ryb a zeleniny, ještě jednou nahoru dáme nasekanou petrželku.
-
6
Zprudka necháme vyvařit tekutiny, přidáme omeletu nakrájenou na kousky a podáváme.