Špagety s mořskými plody a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Hrášek
  • 80 g Kapusta hlávková
  • 350 g Špagety, Makarony
  • 250 g Krevety tygří - loupané
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Petržel - nať
  • 80 ml Olej olivový
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 4 ks Kalamáry
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 628 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 715 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 129.7 mg
  • Draslík 427.2 mg
  • Vláknina 12149 mg
  • Vitamín A 12149 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kalamáry rozřízneme a nakrájíme na velice tenké proužky.

  • 2

    Vejce rozšleháme se solí a pepřem a usmažíme omeletu.

  • 3

    Omyjeme a očistíme zeleninu a nakrájíme na velice tenké nudličky. Cibulku nakrájíme nadrobno a dáme do horkého woku s olejem, přidáme vyloupaný hrášek a chvíli poté i ostatní zeleninu. Osolíme a opepříme a poté podlijeme troškou horkého vývaru.

  • 4

    Na závěr přidáme krevetí ocásky a kalamáry a posypeme nasekanou petrželkou.

  • 5

    Sójové špagety uvaříme ve vodě se zeleninovým vývarem a krátce dovaříme s omáčkou z ryb a zeleniny, ještě jednou nahoru dáme nasekanou petrželku.

  • 6

    Zprudka necháme vyvařit tekutiny, přidáme omeletu nakrájenou na kousky a podáváme.

Komentáře k receptu